Blogolj!

Eddigi legeredményesebb üzleti évét zárta a Gránit Bank

Dorogi László

Az előző évhez képest 16 százalékkal bővülő 1,425 milliárd forint adózás előtti eredményről és közel 400 milliárd forint mérlegfőösszegről számolt be a Gránit Bank részvényeseinek tartott videokonferenciáján a pénzintézet elnök-vezérigazgatója Hegedűs Éva.

Fotó: portfolio.hu

Az elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint a Gránit Bank a tavalyi évet 398 milliárd forint mérlegfőösszeggel, mint 14,5 milliárd forint saját tőkével zárta gazdasági évet, az adózás előtti nyeresége 16 százalékkal nőtt, ezzel a bank 2014 óta hatodik üzleti évét zárja folyamatosan növekvő eredménnyel.

"Miután a nemzetközi tapasztalatok szerint a pénzintézeteknél 6-8 év szükséges az indulást követően a nyereséges működéshez, kiemelkedőnek számít, hogy a Gránit Bank már a negyedik teljes üzleti évtől – a kiváló minőségű portfóliónak és a költséghatékony digitális üzleti modellnek köszönhetően - nyereséget termel"

- írták közleményükben.

"A Gránit Bank működésének 10 éve alatt mérlegfőösszegét éves átlagban 52 százalékkal növelte, a kezelt számlák száma jelenleg meghaladja a 62 ezret. A működési költség mérlegfőösszeghez viszonyított aránya 0,9 %, amely több, mint kétszer magasabb költséghatékonysági előnyt biztosít a Gránit Banknak a bankszektor átlagához képest"

- tették hozzá.

Mint írják, a tavalyi év folyamán folyamatosan nőtt a teljes egészében digitális csatornán nyitott lakossági számlák aránya, amely az utóbbi időszakban már elérte a 90 százalékos arányt.

"A bank eredményei igazolják a 10 évvel ezelőtti alapításkor elhatározott digitális banki stratégia helyességét, amely a jelenlegi nehéz helyzetben is kiválóan vizsgázik. Legfontosabb alapelvünk továbbra is a részvényesi érték növelése úgy, hogy az hosszú távon fenntartható üzleti és eredménynövekedéssel valósuljon meg. Ügyfélkörünk bővítését pedig változatlanul az online és mobil-bankolás kényelmét és biztonságát nyújtó egyedi innovációkra alapozzuk"

– emelte ki a közgyűlésen Hegedüs Éva, elnök-vezérigazgató.

Az ügyfélszám ütemes növekedésében szerepet játszik, hogy a bank 2019-ben is több, a digitális bankolást segítő újdonsággal jelentkezett, mint a babaváró kölcsön online igénylése, valamint az értékpapírszámla-nyitás és az állampapírokra adott vételi és eladási megbízások lebonyolítása videóbanki csatornán keresztül. Ezen túl az androidos telefonon már 2016 óta elérhető mobilfizetés (Gránit Pay) mellett, a múlt év júliusától iPhone-on (Apple Pay) is biztosítja ügyfelei részére a mobilfizetési megoldást, de az innovációk sora 2020 elején is folytatódott az Azonnali Fizetési Rendszerhez kapcsolódó fizetési kérelem szolgáltatás bevezetésével és az NHP Hitel Hajrá online igénylési lehetőségének megteremtésével.

Hegedűs Éva szerint fordulóponthoz érkezett a Gránit Bank, hiszen a koronavírus-járvány okozta sajnálatos helyzet és a hazai digitális kultúra terjedése felgyorsítja a pénzügyi szolgáltatások digitalizációját, amelyben a pénzintézet a jövőben is élen kíván járni.

Címkék: GRÁNIT BAnk
https://bankespenzugyek.blogstar.hu/./pages/bankespenzugyek/contents/blog/94146/pics/lead_800x600.jpg
GRÁNIT BAnk
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?