Blogolj!
Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

2020.01.26. | Tündi

A Bankszövetség főtitkára szerint március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján …

Tovább
A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

Tovább
Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Tovább
Még a rendszerváltás után 15-20 évvel is az volt a közvélekedés – igazságtalanul, vagy sem –, hogy ami legkevesebbet változott 1989 óta az országban, az bizony maga a Magyar Posta. Ám csodák csodája, változnak az idők, a posta vezetése 2013-ban kitalált egy sikeres stratégiát, tavaly meg már 3 milliárd volt a nyereség. A Postánál. Ami mindig csak vitte a pénzt.
Petschnig Mária Zita, Vértes András és a többi ballib közgazdasági orákulum mélységes sajnálatára kiemelkedő mértékben, 7,4 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2016. I. negyedévében is. Ezzel sorozatban 39 hónapja tart a reálbérek folyamatos növekedése Magyarországon. Nem véletlen, csak februárban 6,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.
Címkék: bérek
A GRÁNIT Bank 151 milliárd forint fölötti mérlegfőösszeget ért el 2015 végén, amely több mint huszonegyszeres bővülés a 2010-es májusi induláshoz viszonyítva - számolt be Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója a részvényesek számára a Bank 2016. április 5-i közgyűlésén.
Címkék: GRÁNIT BAnk
Minden rosszban lehet valami jó, most például 2017-től béremelést hozhat a magyar cafeteria-rendszert elmarasztaló uniós bírósági döntés. Első pillanatra kicsit vadul hangzik, de tényleg erről van szó, a kormány a döntés hatására készpénzesítené a cafeteriát, és ha okosan csinálják, mindenki jól is járhat.
Tavaly a Blogstar is arról írt, emberek tízezreinek jelenthet könnyebbséget, ha bejelentkeznek a családi csődvédelmi programba. Félév alatt kétszázan tettek így. A program ott csúszhatott meg, hogy aki az elmúlt években, például a polgári kormány intézkedéseinek köszönhetően nem oldotta meg hitelgondjait, a magáncsőd adta lehetőséggel sem tud vagy akar élni.
Okos a magyar, a bankok szerint az emberek kivártak a hiteligénylések benyújtásával, és a családi otthonteremtési kedvezményről (csok) szóló jogszabály hivatalos megjelenése óta megsokszorozódott az érdeklődők száma, ők semmit nem bíztak a véletlenre a pontos feltételeket illetően.
Érdekes elemzés jelent meg a napokban a magyar háztartások helyzetéről, és arról, mit gondolunk anyagi helyzetünkről, annak jövőbeni helyzetéről, annyi bizonyos, borúlátó nemzeti karakterünket nem tudjuk meghaladni. Korábbi elemzések szerint egyébként Magyarország a kevésbé egyenlőtlen európai országok közé tartozik.
A kutya ott van elásva, hogy valamikor nyilatkoztunk arról, melyik bankszámla után akarjuk igénybe venni a díjmentes havi készpénzfelvételt. Ám ha időközben más banknál is nyitunk számlát, ez érvénytelenítheti az eredeti nyilatkozatot, és az eredeti bank meg elkezdi vonni a jutalékokat.
Idő kérdése volt, miután a sertéshús áfájának csökkentése megjelent a fogyasztói árakban, más piaci szereplők is igényt tartanak az ötszázalékos áfára, és diszkriminatívnak tartanák az ezzel ellentétes kormányzati lépéseket. Különösen a baromfisok aggódnak.
Az elmúlt évek egyik legjobb adóhatósági közleménye jelent meg arról, hogy mely sertéstermékek tartoznak az 5 százalékos áfa hatálya alá januártól, és bónuszként ábrán illusztrálja a disznó olcsóbbá vált részeit, a tarját, a dagadót, a karajt… Fájdalom, a szalámi, a kolbász, a hurka, sőt a vaddisznó is változatlanul 27 százalékos áfa-kör.
Címkék: sertéshús

Ezeket a cikkeket olvastad már?