Blogolj!
Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

2020.01.26. | Tündi

A Bankszövetség főtitkára szerint március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján …

Tovább
A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

Tovább
Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Tovább
Az FHB Jelzálogbank Igazgatósága vitatott tőkeemelése is szóba került a kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor közölte: a kormány továbbra is fenntartja azt az igényét, hogy a magyar állami tulajdon aránya nem csökkenhet a pénzintézetben. Korábban úgy nézett ki, akár pereskedés is lehet az ügyből.
Karinthy Frigyes „Az élet albérlője” című műve Szakalitsról szól, aki a karácsonyfáját is december 25-én vásárolja meg, potom összegért. Most eljött a Szakalitsok ideje, a karácsonyi akciók eltörpülnek a januári leárazások, kiárusítások mellett. A Blogstar akciós körképe.
150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és több mint 100 millió forintnyi adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi évet a GRÁNIT Bank – értesült a Blogstar. A pénzintézet a tevékenységének megkezdésétől kezdve húszszorosára növelte mérlegfőösszegét, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.
Nem áremelésekkel, újabb terhekkel, vagyis nem a szocialista kormányoktól megszokott módon kezdődik 2016. Drasztikusan csökkenő lakás-áfa, ingyenes okmányok, nyugdíjemelés és 2002 óta nem látott reálbér növekedés, emelés a rendvédelmiseknél, a bölcsődékben, a felsőoktatásban, új családtámogatási program, kibővített gyed extra…
Magyarországon jóval többször vásárolnak az emberek készpénzért, mint például a nyugat-európai országokban. Miért választjuk ezt az elvileg legdrágább tranzakciót? Ennek megvannak a különféle, nagyon is érthető okai, ráadásul az úgynevezett készpénz-helyettesítő módszerek sem mindig olyan olcsók, mint az érintett cégek állítják.
Címkék: készpénz
Országszerte a jövő hét végétől kezdik árulni a fenyőfákat, az árak az előző évhez képest nem változnak. A legolcsóbb a lucfenyőt méterenként ezer forintért árulják majd, a legdrágább pedig a nordmann fenyő lesz, aminek métere akár 5-6 ezer forint is lehet.
Címkék: karácsony
Több mint 30 hónapja folyamatosan emelkednek a reálbérek, a versenyszféra és a közszféra is jobban megfizeti a jó minőségű munkaerőt, emiatt emelkedtek a bruttó átlagkeresetek.
Címkék: bérek
A MasterCard által tízedik éve megrendezett Év Bankja díjátadó esemény keretein belül a szakma legrangosabb elismerését vette át Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank alelnök-vezérigazgatója. A díj szakmai elismerését jelzi, hogy a kategória győztesét a Magyarországon működő bankok vezetői titkos szavazáson választják meg. A GRÁNIT Bank egy másik elismerést is elkönyvelhet, „Év Bankja 2015” kategóriában a harmadik helyezését érte el.
Bár a nyugat-európai országokban élők évi ötszáz és ezer dollár közti összegeket is elköltenek gyógyszerekre, a nemzeti össztermék arányában mégis nagyon magas a magyar költés. A GDP-hez viszonyítva csak Görögországban vándorol több pénz a patikákba, mint nálunk.
Címkék: gyógyszer
A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint bár a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjai 10-15 százalékkal drágulhatnak a ma kezdődő kampányban, de még így is jóval elmaradnak a régió átlagától. Vagyis, elvileg még nagyobb is lehetne a drágulás.

Ezeket a cikkeket olvastad már?