3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!
Szuper-bankcsoporthoz csatlakozik a Budapest Bank

Szuper-bankcsoporthoz csatlakozik a Budapest Bank

2020.05.26. | Dorogi László

A Budapest Bank Zrt. csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. stratégiai együttműködéséhez, amiben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő.

Tovább
Már csak két nap van az adóbevallás leadásáig

Már csak két nap van az adóbevallás leadásáig

Tovább
Elhunyt a hazai bankszakma egyik legendás alakja

Elhunyt a hazai bankszakma egyik legendás alakja

Tovább
Kálovics Tibor
2019.03.17.
Hivatalos tárgyalásokat kezd Németország két legnagyobb hitelintézete a Deutche Bank és a Commerzbank az egyesüléssel kapcsolatban. 
Dorogi László
2019.03.16.
A Magyar Nemzeti Bank visszavonta Szemerey Tamás bankjának tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A piacon jelentéktelennek számító hitelintézet három hónapja került súlyos likviditási válságba.
Dorogi László
2019.03.14.
A kedden benyújtott törvényjavaslat elfogadása esetén a bankoknak június 1-től átalányadót kellene fizetniük a lakossági bankszámlákon történő átutalások után.
Dorogi László
2019.03.13.
A rendelet szövegéből kiderül, hogy a hitel felvételéhez normál banki hitelbírálaton kell majd átesni és a törlesztőrészlet mellett havi néhány ezer forintos állami kezességvállalási díjat is kell majd fizetniük a pároknak.
2019.03.11.
Formális hitelbírálatot végeznek a bankok a kormány július 1-jén megjelenő új 10 milliós, kamatmentes hitelezének kihelyezésekor, amelynek során a jogszabályi feltételeknek való megfelelést mérlegelhetik - pontosította Novák Katalin államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában a korábbi kormányzati nyilatkozatokat.
Kálovics Tibor
2019.03.10.
Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár tájékoztatta az MTI-t, hogy több mint ezer cég döntött úgy, hogy az idei évtől áttér a csoportos társasági adózásra. Ez összesen 15 milliárd forint megtakarítást is jelenthet a cégek számára. 
Kálovics Tibor
2019.02.24.
2019-re kedvezőbbé váltak az adózási feltételek a lakásbérbeadással kapcsolatban. Ez azt jelentheti, hogy növekedhet azoknak a lakásvásárlásoknak a száma, amelyeket kiadási céllal vásárolhatnak meg. 
2019.02.23.
Egy fokozattal javította a magyar államadósság-kötelezettségek besorolását a Fitch Ratings, többek között  a magyar külső adósságpozíció gyors javulásával indokolva a lépést.
Kálovics Tibor
2019.02.17.
A Standard & Poor's  pénteki felminősítését követően jövőhéten a Fitch Ratings vizsgálja Magyarország adósságbesorolását. Szakértők szerint elképzelhető az újabb felminősítés. 
Kálovics Tibor
2019.02.10.
A magyar államadós-osztályzatok hitelminősítői vizsgálatsorozata a jövő héten veszi kezdetét. A három vezető hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez a 2019-es évre. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?