Blogolj!
Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

2020.01.26. | Tündi

A Bankszövetség főtitkára szerint március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján …

Tovább
A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

Tovább
Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Tovább
Kálovics Tibor
2019.01.05.
Binder István a Magyar Nemzeti Bank fejlesztési igazgatója a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy az MNB, hogy megélénkítse a versenyt a lakásbiztosítások piacán. 
Kálovics Tibor
2018.12.30.
A Pénzügyminisztérium közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a három, vállalkozásoknak adómegtakarítást eredményező adózási mód választásának határideje december 31-én lejár. 
Dorogi László
2018.12.28.
A Gránit Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadik alkalommal hirdetett közös ötletpályázatot olyan fiatal mobilalkalmazás-fejlesztők számára, akik innovatív ötleteikkel reofrmálhatják meg a banki szektort.
2018.12.20.
Megerősítette a pénzügyminiszter, hogy a munkaadói és munkavállalói oldal az elmúlt hetekben nem tudott megállapodni a következő évi garantált bérminimum és minimálbér összegéről. Varga Mihály a KSH legfrissebb adataira reagálva rendkívül kedvezőnek nevezte a keresetek alakulását.
2018.12.19.
A kormány azt szeretné, ha egyre több vállalkozás választaná a kivát a kisvállalati adót. Eddig mintegy 30 ezer vállalkozás választotta ezt az adózási formát, ezek a cégek a korábbi adózásról, például a társasági adóról való átállással az idén együttesen mintegy 35 milliárd forintot takarítanak meg.
2018.12.17.
Szerdán ismét összehívják a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát, ahol dönthtenek a minimálbér, a táppénz és a gyermekgondozási díj maximumáról is. A GYED összege 210 ezer, míg a minimálbér összege 150 ezer forintra nőhet.
Címkék: GYED, minimálbér
Kálovics Tibor
2018.12.16.
Gion Gábor pénzügypolitikáért felelős államtitkár szerint tudatos pénzügyi döntésekkel a banki költségeken akár több tízezer forint is megspórolható és az egyszerűsített bankszámlaváltásnak köszönhetően az ügyintézés is egyre egyszerűbbé vállt.
Kálovics Tibor
2018.12.15.
A  City Hitelbróker Kft. (CHB) saját ügyfelei körében végzett kutatásából kiderül ,hogy a fiatalabbak egyre inkább nyitottnak arra, hogy nyugdíjcélú megtakarítást kössenek. 
Címkék: nyugdíjak
2018.12.13.
Az Országgyűlés döntése értelmében, kedvezményesen visszavásárolhják korábbi ingatlanjukat a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő, a bérleti díjakat rendszeresen megfizető bérlők.   A kabinet korábban azt közölte, az intézkedés célja, hogy minden család saját otthonban élhessen.
Kálovics Tibor
2018.12.08.
Az OTP Bank adataiból kiderült, hogy szeptember hónapban tízből kilenc lakáshitelt már fix kamatokkal igényeltek, a hitelek közül pedig a hosszabb kamatperiódusúak voltak a legnépszerűbbek. 
Címkék: bank

Ezeket a cikkeket olvastad már?