Blogolj!
Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

Március 2-án indul az azonnali pénzátutalás rendszere

2020.01.26. | Tündi

A Bankszövetség főtitkára szerint március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján …

Tovább
A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

A banki ügyintézés korszakváltását hozza el 2020

Tovább
Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Közel 100 ezer család igényelte a Családvédelmi Akcióterv támogatásait

Tovább
A szociális partnerek nem tudtak megállapodni a 2019. január 1-jén hatályba lépő minimálbér és garantált bérminimum mértékében, elképzelhető, hogy a jogszabályok alapján jövő héten szerdán a kormány határoz a béremelésről.
2018.12.05.
Csaknem egyhavi bruttó bért hagy a kormány munkavállalónként a vállalkozásoknál azzal, hogy 2019-ben tovább csökken a szociális hozzájárulási adó. A jövő évi adóváltozásokról Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára beszélt a Magyar Időknek.
Kálovics Tibor
2018.12.01.
Gion Gábor a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta, hogy a kormány még idén kidolgozhat egy új nyugdíj-előtakarékossági lehetőséget.
2018.12.01.
A Növekedési Hitelprogram keretében eddig kiosztott 2800 milliárd forint 2-2,5 százalékkal gyorsította a gazdaság növekedését. Jövőre indul az új kör, melynek célja a hosszú távú hitelezés és beruházások ösztönzése.
Kálovics Tibor
2018.11.25.
A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) hétfőn tárgyalja a legfontosabb kitörési pontokat tartalmazó versenyképességi stratégiát - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.
2018.11.24.
Az új ötlettel, amelyet egyenlőre tesztel a NAV, sok kellemetlenségtől kímélheti meg a feledékeny adózókat. A szolgáltatás lényege hogy a hivatal értesítést küld az adózónak az esetleg tartozásokról, lehetőséget adva a hiányosságok pótlására.
Kálovics Tibor
2018.11.18.
Az mfor.hu kutatást végzett a magyarok körében a karácsonyi vásárlási szokásokat illetően, mint kiderült a megkérdezettek többsége 10 és 50 ezer forint között költ a karácsonyi ünnepekre.
Kálovics Tibor
2018.11.17.
Windisch László, az MNB alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Bank a lakástakarék-pénztári törvény módosítása előtti ügyfélrohamról kért adatokat a piaci szereplőktől. Eddig még nem találtak szabálysértést.
Kálovics Tibor
2018.11.11.
Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek adott tájékoztatásában jelezte, hogy a héten a héten a  kisadózó vállalkozások tételes adóját választó vállalkozók száma átlépte a háromszázezret. 
Címkék: Varga Mihály
Kálovics Tibor
2018.11.09.
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal közölte, hogy a gazdálkodó szervezetek jövőre kizárólag a cégkapun keresztül intézhetik adóügyeiket, az egyéni vállalkozók viszont továbbra is használhatják a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó tárhelyet. 
Címkék: adóbevallás, NAV

Ezeket a cikkeket olvastad már?